Jan heeft een tuindichter!

logo dichter _Saskia AF-4
Jan heeft een officiële tuindichter! Deze zomer zal Saskia Stehouwer elke week in de tuin verblijven en haar observaties vormgeven in een zogenaamd ‘tuindicht’, dat in de tuin hangt en hier op de site is te lezen bij de rubriek ‘tuindichten’. Zij stelt zich even aan u voor.

Sinds een paar weken ben ik als tuindichter verbonden aan de Tuin van Jan. Dat houdt in dat ik elke week een paar uurtjes ga doorbrengen in deze mooie stiltetuin en vervolgens een kort gedicht schrijf over wat me is opgevallen die dag, eventueel met foto of illustratie erbij. Ik vind het heerlijk om in zo’n rustige, natuurlijke omgeving te kunnen werken waar de inspiratie letterlijk voor het oprapen ligt! Zelf woon ik in de James Cookstraat, dus de Tuin van Jan is nog geen minuut lopen van mijn huis, maar het voelt als een andere wereld. De stad is ineens heel ver weg als je omringd bent door groen en fluitende vogels.

Als lid van het Jan Maijen Collectief was ik betrokken bij de realisatie van de Tuin van Jan, vandaar dat ik het extra leuk vind om er nu wat meer tijd te kunnen doorbrengen. Naast dichter ben ik ook tuinier en natuurliefhebber: ik verbouw mijn eigen groenten in mijn Haarlemse volkstuin, ik werk bij natuurwinkel Estafette op de Bos en Lommerweg en ik volg een permacultuuropleiding.

Elk nieuw ‘tuindicht’ dat ik maak, hangt op zondag in het tuinpaviljoen en de rest van de week in de vitrine aan de voorkant van de school. Natuurlijk verschijnt het ook op facebook en op deze pagina. Als je meer over mij wilt weten, kun je op mijn website kijken: saskiastehouwer.nl. Mijn debuutbundel Wachtkamers, die in oktober 2014 verscheen bij Uitgeverij Marmer, ligt ter inzage in het tuinpaviljoen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s