ARCAM in de Tuin van Jan

Nog voor de eerste schop in de grond wordt gestoken, kreeg de Tuin van Jan afgelopen vrijdag al educatief bezoek!
Het ARCAM (Architectuurcentrum Amsterdam) kwam langs als onderdeel van ARCAM on tour: een busexcursie langs bottom-up initiatieven in Amsterdam.
Op 24 augustus opent bij ARCAM de expositie ‘We Own The City’. In deze expositie tonen onder meer foto’s van Marten van Wijk Amsterdamse locaties die bottom-up worden ontwikkeld. Centraal staan de ondernemende Amsterdammers die door stagnatie in de bouw hun kans schoon zien om hun plannen en dromen zelf te realiseren. Als Jan Maijen Collectief waren wij natuurlijk vereerd om ons tussen deze ondernemende Amsterdammers te mogen scharen! Alleen… is er nog geen tuin.
We maakten van de nood een deugd en ontvingen de ruim veertig ARCAM-mers op het binnenterrein vol stenen en fietswrakken, heel bottom-up allemaal. Arnoud hield een powerpoint-‘light’ presentatie met grote vellen papier, waarin hij uitlegde hoe we van een klein clubje in een klaslokaal waren uitgegroeid tot de initiatiefnemer van een enorm tuinproject met gerenommeerde architecten en innovatief gebruik van water. Er volgden flink wat vragen, waaruit bleek dat het publiek goed op de hoogte was van de knelpunten in zo’n proces. Als architectuurliefhebbers waren onze bezoekers natuurlijk ook uiterst gecharmeerd van de architectuur op en rond het Jan Maijenplein, maar al snel werden ze met zachte hand weer hun bus in geholpen, want het wemelt in Amsterdam van de succesvolle bewonersinitiatieven. En dat is een goede zaak.

Een gedachte over “ARCAM in de Tuin van Jan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s