Amsterdam: de natste plek van Nederland

Het is officieel: Amsterdam is de natste plek van Nederland! De Tuin van Jan helpt mee al dit hemelwater op te vangen. De natuurvijvers in de tuin vangen het hemelwater op van het dak van het  schoolgebouw en worden zo natuurlijke waterbergingen voor de Jan Maijenbuurt.
Afgelopen dinsdag was een spannende dag want die ochtend groef Waternet een ‘proef-sleuf’

waaruit zou blijken of de waterafvoer uit de tuin op de goede hoogte aansluit op de afvoerput op het Jan Maijenplein. Een heel spannende klus want de afvoerleiding moest langs gaspijpen, electrakabels en rioolpijpen naar de put. En HOERA, het is gelukt !! De Tuin van Jan sluit op de juiste hoogte aan op het riool en maakt zo gebruik van de natuurlijke afloop om af te wateren. Het scheelt Jan duizenden Euros aan pompen die ook nog eens kapot kunnen gaan.

Meteen dezelfde dag is de aansluiting onder het plein gelegd. Het eindtraject ligt er dus. In september worden drainageleidingen uit de tuin hierop aangesloten. HOERA dus voor Jan, we kunnen op een natuurlijke wijze afwateren. Dus kom maar op met die regen. Let it rain ! !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s