De Grote Bouwvergadering

Het team in gesprek

Inspectie van de tuin

 

 

 

 

 

 

 

 

Op woensdagmiddag 13 juni was het zover: de Grote Bouwvergadering van de Tuin van Jan! Waar we een half jaar geleden nog heel abstracte ideeën hadden voor ‘een stiltetuin’, en het tot voor kort moesten doen met prachtige papieren ontwerpen, werden de plannen ineens heel concreet. Hoe breed worden de schanskorven? Van welk materiaal wordt de vijverrand precies gemaakt? Welke heester komt daar te staan?

Ons bouwteam verdeelde zich in kleine groepjes die zich bezig hielden met de thema’s Water (Johannes Frölich in samenwerking met Tim Kloos en Evert Sax van de Keij), Groen (Sanne Horn van Copijn en André Janssen van DonkerGroen) en Paviljoen (Dirk Overduin van 2012 architecten). De schilder-coördinatoren van de Keij, die toevallig met de kozijnen bezig zijn terwijl wij met de tuin gaan beginnen, dachten goed mee over oplossingen (zoals bijvoorbeeld een leiding graven precies tussen twee steigers in!).

Uit de geanimeerde gesprekken kwam een enorme lijst aan details, waarmee we u niet zullen vermoeien. Wat wel belangrijk is om te vermelden, is dat de bouw start op 19 juli. Eerst zal het bestaande terrein worden aangepakt (bestrating weghalen, een leiding doortrekken, vijvers graven etc.), waarna vervolgens met de inrichting kan worden begonnen (plantenvakken, het paviljoen, nieuwe bestrating..). Deze eerste fase hopen we binnen de schoolvakantie te kunnen afronden, waarna het rond oktober tijd is voor fase 2: de beplanting. Het team van ontwerpers en uitvoerders is er helemaal klaar voor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s